Oefentherapie in het water

Voor welke klachten kan ik terecht?

Oefentherapie in het water is geschikt voor: klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, stressgerelateerde klachten of somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten/ chronische pijn. Tevens kunt u terecht voor leefstijlbegeleiding of actieve revalidatie.

Op dit moment gelden er aangepaste voorwaarden voor een bezoek aan ons zwembad. Openingstijden en beschikbaarheid zijn anders dan dat u van ons gewend bent. Bekijk om telleurstelling te voorkomen eerst onze pagina met COVID-19 maatregelen door hier te klikken.

Wat zijn de voordelen?

Het water is rond de 31 graden, wat in combinatie met het drijfvermogen van het water er voor zorgt dat bewegen fijner aanvoelt. Omdat de bloedvaten bij deze temperatuur verwijden, raken de spieren beter doorbloed en worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Daarnaast levert het water extra weerstand op, waardoor het rendement van de oefeningen toeneemt.

Wordt oefentherapie in het water vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Uw behandelingen worden volledig vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Raadpleeg uw polis voor meer informatie, wat betreft het aantal behandelingen dat hieruit vergoed wordt.

Wie is mijn therapeut?

Debora Schouten is uw oefentherapeut in het water. Debora is werkzaam bij Oefentherapie Mensendieck en is verantwoordelijk voor de behandelingen in het water.

Hoe ziet het traject eruit?

Wanneer u een klacht heeft, kunt u contact opnemen met Oefentherapie Mensendieck. Vervolgens maakt u een afspraak voor een intake, waarin u wordt onderzocht door één van de oefentherapeuten. De therapeut stelt voor u een behandelplan op, waarna u kunt starten met de behandelingen in het water.

Wanneer zijn de behandelingen?

De behandelingen in het water zijn op afspraak, tijdens de openingsuren van het zwembad. We willen u verzoeken tijdig aanwezig te zijn in de zwemzaal en rekening te houden met een beperkte beschikbaarheid van de omkleedruimte voor mindervaliden (indien nodig). De intake vindt plaats op afspraak.

Wat zijn de tarieven?

  • Intake en onderzoek: volledige vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering
  • Behandeling: volledige vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering volledige vergoeding
  • Let op: u dient in het bezit te zijn van een abonnement bij zwembad Aqua Vita of een 10-badenkaart voor toegang tot het zwembad. Heeft u nog geen abonnement? U kunt uzelf inschrijven middels het (digitale) inschrijfformulier op deze website of bij onze servicebalie. Wanneer u onder behandeling bent bij Oefentherapie Tiel M.G.J.M. Van Gelder betaalt u geen inschrijfgeld!

Afspraak maken inschrijven abonnement

Kan ik een keer op proef komen?

Wanneer u onder behandeling bent bij Oefentherapie Tiel M.G.J.M. Van Gelder of wanneer u een intake heeft gedaan en niet helemaal zeker bent of oefentherapie in het water iets voor u is, kunt u kiezen voor een kennismaking. Proefzwemmen kost € 9,50 en wordt afgerekend bij onze servicebalie. U krijgt uitleg over onze activiteiten en over onze abonnementen. Vervolgens kunt u eenmalig gebruik maken van onze zwembadfaciliteiten. Wanneer u besluit een abonnement (m.u.v. een meerbadenkaart) bij ons af te sluiten, ontvangt u de kosten van het proefzwemmen volledig retour! De aanschaf van een ticket proefzwemmen is mogelijk bij onze servicebalie. Voor de openingstijden van onze servicebalie in de Pool Bar & Lounge klikt u hier.

Oefentheraptie in het water is een initiatief van:

Oefentherapie Mensendieck

Klik hier voor meer informatie