Fysiotherapie in het water

Voor welke klachten kan ik terecht?

Fysiotherapie in het water is geschikt voor orthopedische klachten aan bijvoorbeeld de enkels, knieën, heupen en schouders of chronische klachten als reuma, artrose, rugklachten en diabetes.

Op dit moment gelden er aangepaste voorwaarden voor een bezoek aan ons zwembad. Openingstijden en beschikbaarheid zijn anders dan dat u van ons gewend bent. Bekijk om telleurstelling te voorkomen eerst onze pagina met COVID-19 maatregelen door hier te klikken.

Wat zijn de voordelen?

Het water is rond de 31 graden, wat in combinatie met het drijfvermogen van het water er voor zorgt dat bewegen fijner aanvoelt. Omdat de bloedvaten bij deze temperatuur verwijden, raken de spieren beter doorbloed en worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Daarnaast levert het water extra weerstand op, waardoor het rendement van de oefeningen toeneemt.

Wordt fysiotherapie in het water vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Fysiotherapie in het water is een reguliere therapeutische behandeling. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor de hoogte van de vergoeding.

Wie is mijn therapeut?

Prisca van Dijk is uw fysiotherapeut in het water. Prisca is werkzaam bij To The Point Fysiotherapie en is verantwoordelijk voor de behandelingen in het water. Uw intake zal worden afgenomen door Prisca van Dijk, Joop Netten of Frits Hitzel van To The Point.

Hoe ziet het traject eruit?

U heeft een klacht, dit kunnen orthopedische klachten zijn aan de enkels, knieën, heupen en schouders of chronische klachten als reuma, rugklachten en diabetes. Met deze klacht neemt u contact op met To The Point en u maakt een afspraak voor een intake. Tijdens de intake wordt u onderzocht en getest door één van de fysiotherapeuten en vervolgens wordt er een behandelplan voor u samengesteld. Vanuit dit behandelplan starten de behandelingen in het water.

Wanneer zijn de behandelingen?

De behandelingen in het water zijn op afspraak, tijdens de openingsuren van het zwembad. Een behandeling duurt 30 minuten. We willen u verzoeken tijdig aanwezig te zijn in de zwemzaal en rekening te houden met een beperkte beschikbaarheid van de omkleedruimte voor mindervaliden. De intake vindt plaats op afspraak.

Wat zijn de tarieven?

  • Intake en onderzoek (45 minuten): € 45,00
  • Behandeling (30 minuten): € 20,00
  • Let op: u dient in het bezit te zijn van een abonnement bij zwembad Aqua Vita of een 10-badenkaart voor toegang tot het zwembad. Heeft u nog geen abonnement? U kunt uzelf inschrijven middels het (digitale) inschrijfformulier op deze website of bij onze servicebalie. Wanneer u onder behandeling bent bij To The Point betaalt u geen inschrijfgeld!

Afspraak maken inschrijven abonnement

Kan ik een keer op proef komen?

Wanneer u onder behandeling bent bij To The Point of wanneer u een intake heeft gedaan en niet helemaal zeker bent of fysiotherapie in het water iets voor u is, kunt u kiezen voor een kennismaking. Proefzwemmen kost € 9,50 en wordt afgerekend bij onze servicebalie. U krijgt uitleg over onze activiteiten en over onze abonnementen. Vervolgens kunt u eenmalig gebruik maken van onze zwembadfaciliteiten. Wanneer u besluit een abonnement (m.u.v. een meerbadenkaart) bij ons af te sluiten, ontvangt u de kosten van het proefzwemmen volledig retour! De aanschaf van een ticket proefzwemmen is mogelijk bij onze servicebalie. Voor de openingstijden van onze servicebalie in de Pool Bar & Lounge klikt u hier.

Fysiotherapie in het water is een initiatief van:

To The Point Neuromusculaire Therapie & Shockwave

Klik hier voor meer informatie