COVID-19 Veelgestelde vragen

Is zwemmen in zwembadwater verantwoord?
Het RIVM, het OMT en het kabinet adviseren binnenzwembaden per 11 mei weer te openen. Dit integrale advies is ontstaan uit adviezen van tientallen gezondheidsexperts en onderzoeken naar COVID-19 wereldwijd. Hierbij is rekening gehouden van chloor in het zwembadwater als disinfectant. Wij vertrouwen op deze adviezen en nemen alle richtlijnen van het RIVM en het Protocol Verantwoord Zwemmen in acht.

Mijn vaste les aquafitness is vol, wat nu?
We bevinden ons in uitzonderlijke tijden waarin wij met een enorme organisatorische puzzel zorgen voor een verantwoorde en veilige opstart van onze activiteiten. Dit kan niet zonder het doorvoeren van specifieke maatregelen, waaronder het aanpassen van de groepsgrootte. Wij hebben het lesaanbod uitgebreid zodat we meer kunnen spreiden. In beginsel zijn alle lessen op basis van flex-plaatsen, u dient vooraf te reserveren. Wanneer u les naar keuze niet meer beschikbaar is, kunt u kiezen voor een andere les óf reserveren voor recreatief zwemmen.

Mijn meerbadenkaart verloop bijna, wat nu?
Meerbadenkaarten worden verlengd met de volledige periode dat deze niet gebruikt kunnen worden. Vanaf het moment dat gebruik weer mogelijk is, kunt u verlenging aanvragen bij onze balie.

Klopt het dat er meer chloor (disinfectant) wordt gebruikt in het zwembad?
Ja dit klopt, wij hebben uit veiligheidsoverweging onze chloorwaarden verhoogd. Desalniettemin blijven wij binnen de wettelijk vastgestelde minimale- en maximale waarden.