Aqua Masters

Wat is Aqua Masters?

Aqua Masters is een bewegingsvorm in het water, bestemd voor senioren. Met Aqua Masters houdt u uw lichaam vitaal en heeft u een gezellig samenzijn met uw mede-deelnemers. Aqua Masters is met name gericht op het in stand houden of verbeteren van uw coördinatievermogen, uw uithoudingsvermogen en uw lenigheid. Onder specialistische begeleiding ervaart u een plezierige les in het water. De diverse oefeningen worden uitgevoerd op de maat van speciaal geselecteerde herkenbare muziek, wat een motiverende en stimulerende werking heeft. Het water levert extra weerstand op, waardoor het rendement van de oefeningen toeneemt. Tevens worden uw gewrichten ontlast door de opwaartse druk.

Op dit moment gelden er aangepaste voorwaarden voor een bezoek aan ons zwembad. Openingstijden en beschikbaarheid zijn anders dan dat u van ons gewend bent. Bekijk om telleurstelling te voorkomen eerst onze pagina met COVID-19 maatregelen door hier te klikken.

Wat kan ik verwachten?

De Aqua Masters lessen hebben een aan de doelgroep aangepaste intensiteit, herkenbare muziek en er wordt regelmatig gebruik gemaakt van materialen. Omdat u zelf de intensiteit kunt sturen, zijn de Aqua Masters lessen geschikt voor zowel vitale- als minder vitale senioren. De oefeningen worden uitgevoerd op het ritme van de muziek. Vóór en ná de les Aqua Masters krijgt u de gelegenheid om lekker ontspannen te zwemmen in ons verwarmde zwembad of gebruik te maken van de sauna (15 minuten). Na de activiteit kunt u (op eigen gelegenheid) terecht in onze Pool Bar & Lounge voor een vers bakje koffie of een gezellig babbeltje.

Wanneer zijn de lessen?

Elke dinsdag van 11:15 tot 11:30 uur. U heeft eerst de gelegenheid om even lekker te zwemmen, de les start vervolgens om 11:15 uur en duurt een half uur. De lessen vinden geen doorgang op officiële feestdagen en in de kerst- en middelste vier weken van de zomervakantie (basisscholen Midden-Nederland).

Wie mogen er deelnemen?

Met een lidmaatschap aquafitness kunt u deelnemen aan de aquafitness lessen. Met een meerbadenkaart is dit niet mogelijk. Wanneer u voor de eerste keer deel wenst te nemen aan de aquafitness lessen, kunt u uzelf melden bij onze servicebalie voor een nadere toelichting. Deze aquafitness les is bestemd voor senioren (wij hanteren geen leeftijdsgrens, u bepaalt zelf of u zich senior 'voelt').

Wie is de instructeur?

Aqua Masters wordt verzorgd door Arja Maruanaya.

Inschrijven lidmaatschap

Kan ik een proefles aanvragen?

U kunt zich telefonisch of via deze website opgeven voor een kennismaking. Proefzwemmen kost u 9,75 euro en wordt afgerekend bij onze servicebalie. U krijgt uitleg over onze activiteiten en over onze lidmaatschappen. Vervolgens kunt u eenmalig gebruik maken van onze zwembadfaciliteiten. Wanneer u besluit een lidmaatschap (m.u.v. een meerbadenkaart) bij ons af te sluiten, ontvangt u de kosten van het proefzwemmen volledig retour! De aanschaf van een ticket proefzwemmen is mogelijk bij onze servicebalie. Voor de openingstijden van onze servicebalie in de Pool Bar & Lounge klikt u hier.

Proefles aanvragen