Aqua Gym

Wat is Aqua Gym?

Aqua Gym is een bewegingsvorm in het water, bestemd voor senioren. Met Aqua Gym houdt u uw lichaam gezond en heeft u een sociaal samenzijn met uw mede-deelnemers. Aqua Gym is met name gericht op het in stand houden of verbeteren van uw coördinatievermogen, uw flexibiliteit en uw lenigheid. Onder specialistische begeleiding ervaart u een plezierige les in het water. De diverse oefeningen worden uitgevoerd op de maat van speciaal geselecteerde herkenbare muziek, wat een motiverende en stimulerende werking heeft. Het water levert extra weerstand op, waardoor het rendement van de oefeningen toeneemt. Tevens worden uw gewrichten ontlast door de opwaartse druk.

Let op: voor deze les geldt een wachttijd. De les gaat van start zodra er voldoende animo voor is. U kunt uw interesse bij ons kenbaar maken. Zodra de les vervolgens van start gaat, krijgt u bericht van ons.

Wat kan ik verwachten?

De Aqua Gym lessen hebben een aan de doelgroep aangepaste intensiteit, herkenbare muziek en er wordt regelmatig gebruik gemaakt van materialen. Omdat u zelf de intensiteit kunt sturen, zijn de Aqua Gym lessen geschikt voor zowel vitale- als minder vitale senioren. De oefeningen worden uitgevoerd op het ritme van de muziek. Ná de les Aqua Masters krijgt u de gelegenheid om lekker ontspannen te zwemmen in ons verwarmde zwembad of gebruik te maken van de sauna (15 minuten). Na de activiteit kunt u (op eigen gelegenheid) terecht in onze Pool Bar & Lounge voor een vers bakje koffie of een gezellig babbeltje.

Wanneer zijn de lessen?

Elke donderdag van 12:00 tot 12:30 uur. De lessen vinden geen doorgang op officiële feestdagen en in de kerst- en middelste vier weken van de zomervakantie (basisscholen Midden-Nederland).

Wie mogen er deelnemen?

Met een lidmaatschap aquafitness kunt u deelnemen aan de aquafitness lessen. Met een meerbadenkaart is dit niet mogelijk. Wanneer u voor de eerste keer deel wenst te nemen aan de aquafitness lessen, kunt u uzelf melden bij onze servicebalie voor een nadere toelichting. Deze aquafitness les is bestemd voor senioren (wij hanteren geen leeftijdsgrens, u bepaalt zelf of u zich senior 'voelt').

Wie is de instructeur?

Aqua Masters wordt verzorgd door Ria van Neerbos.

Inschrijven lidmaatschap

Kan ik een proefles aanvragen?

U kunt zich telefonisch of via deze website opgeven voor een kennismaking. Proefzwemmen kost u 9,75 euro en wordt afgerekend bij onze servicebalie. U krijgt uitleg over onze activiteiten en over onze lidmaatschappen. Vervolgens kunt u eenmalig gebruik maken van onze zwembadfaciliteiten. Wanneer u besluit een lidmaatschap (m.u.v. een meerbadenkaart) bij ons af te sluiten, ontvangt u de kosten van het proefzwemmen volledig retour! De aanschaf van een ticket proefzwemmen is mogelijk bij onze servicebalie. Voor de openingstijden van onze servicebalie in de Pool Bar & Lounge klikt u hier.

Proefles aanvragen