Aqua Fysio

Wat is Aqua Fysio?

Aqua Fysio is een vorm van bewegen in het water in groepsverband, onder begeleiding van een deskundige bewegingsleider. De groepsbegeleidingsles Aqua Fysio is gericht op mannen en vrouwen van alle leeftijden met orthopedische klachten aan bijvoorbeeld de enkels, knieën, heupen en schouders of chronische klachten als reuma, artrose, rugklachten en diabetes. Aqua Fysio is geschikt voor patiënten die uitbehandeld zijn bij een fysiotherapeut, ex-hartpatiënten, patiënten met chronische klachten en patiënten die onder begeleiding zijn bij een aan Van der Valk Vitaal verbonden fysiotherapeut of oefentherapeut. De groepsles Aqua Fysio is geen therapeutische behandeling en wordt daarom niet vergoed door de zorgverzekering.

Let op: op dit moment geldt er een wachtlijst. De les zal starten bij voldoende aanmeldingen. Na uw aanmelding zal er contact met u opgenomen worden zodra de les van start gaat.

Wat kan ik verwachten?

Het water is rond de 31 graden, wat in combinatie met het drijfvermogen van het water er voor zorgt dat bewegen fijner aanvoelt. Omdat de bloedvaten bij deze temperatuur verwijden, raken de spieren beter doorbloed en worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Daarnaast levert het water extra weerstand op, waardoor het rendement van de oefeningen toeneemt. Tevens worden uw gewrichten ontlast door de opwaartse druk. Aqua Fysio is een combinatie van enerzijds ontspanning in het warme water en anderzijds uitvoeren van oefeningen met een lichte intensiteit. Aqua Fysio is een aquafitness les en is niet onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Wanneer zijn de lessen?

Elke dinsdag van 13:30 tot 14:15 uur. Wij verzoeken u 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn in de zwemzaal. Houdt u rekening met een beperkte beschikbaarheid van de omkleedruimte voor mindervaliden, mocht u hier gebruik van willen maken. De lessen vinden geen doorgang op officiële feestdagen en in de kerst- en middelste vier weken van de zomervakantie (basisscholen Midden-Nederland). Vóór aanvang van de les Aqua Fysio (30 minuten) krijgt u de gelegenheid om lekker ontspannen te zwemmen in ons verwarmde zwembad of gebruik te maken van de sauna. Na de activiteit kunt u (op eigen gelegenheid) terecht in onze Sportsbar voor een vers bakje koffie.

Wie mogen er deelnemen?

Met een aquafitnessabonnement kunt u deelnemen aan de aquafitness lessen. Met een 10-badenkaart is dit helaas niet mogelijk. Wanneer u voor de eerste keer deel wenst te nemen aan de aquafitness lessen, kunt u uzelf melden bij onze servicebalie voor een nadere toelichting. Deze aquafitness les is vanaf 16 jaar.

Wie is de instructeur?

Aqua Fysio wordt verzorgd door Vera Grandia.

Inschrijven abonnement

Kan ik een proefles aanvragen?

U kunt zich telefonisch of via deze website opgeven voor een kennismaking. Proefzwemmen kost € 9,50 en wordt afgerekend bij onze servicebalie. U krijgt uitleg over onze activiteiten en over onze abonnementen. Vervolgens kunt u eenmalig gebruik maken van onze zwembadfaciliteiten. Wanneer u besluit een abonnement (m.u.v. een meerbadenkaart) bij ons af te sluiten, ontvangt u de kosten van het proefzwemmen volledig retour! De aanschaf van een ticket proefzwemmen is mogelijk bij onze servicebalie. Voor de openingstijden van onze servicebalie in de Sportsbar klikt u hier.

Proefles aanvragen

Try out pakket

U kunt ook kiezen voor ons Try out pakket (recreatief zwemmen, sauna, zonnebank en smoothie). De kosten hiervan bedragen € 15,50 en worden afgerekend bij onze servicebalie. U krijgt toegang tot het zwembad en u ontvangt: een muntje voor de zonnebank, een voucher welke in te ruilen is voor een smoothie in de Sportsbar en een voucher welke in te ruilen is voor € 9,50 korting op het inschrijfgeld van uw abonnement (m.u.v. een meerbadenkaart).

Try out pakket aanvragen