Vitamine D-kuur

Het lichaam heeft vitamine D onder andere nodig voor stevige botten en tanden. Deze vitamine zorgt ervoor dat calcium en fosfor uit eten goed worden opgenomen en worden vastgelegd in de botten en tanden tijdens de groei. Daarna is vitamine D nodig bijvoorbeeld om botontkalking zoveel mogelijk te beperken. Vitamine D speelt verder een belangrijke rol bij de celgroei, celdeling en het instandhouden van je immuunsysteem. Vitamine D wordt grotendeels aangemaakt in de huid onder invloed van UV-straling.

Op dit moment gelden er aangepaste voorwaarden voor een bezoek aan ons zwembad. Openingstijden en beschikbaarheid zijn anders dan dat u van ons gewend bent. Bekijk om telleurstelling te voorkomen eerst onze pagina met COVID-19 maatregelen door hier te klikken.

Hoe maak ik vitamine D aan?

Een zonnebank geeft in korte tijd een grote hoeveelheid UV-straling af, waardoor uw lichaam in staat is om uw vitamine D flink aan te vullen. De zonnebank zorgt voor vitamine D aanmaak en kan daarmee een belangrijke rol spelen voor uw gezondheid. Zeker in de winter kan er eenvoudig een tekort ontstaan door het ontbreken van zonlicht. Dan kan zonnen onder de zonnebank een goede aanvulling zijn. Eén keer in de week onder de zonnebank is vaak genoeg om het tekort aan vitamine D op te lossen en gaat vermoeidheid en depressie tegen.

Zonnebank bij Aqua Vita

Wij hebben de beschikking over een staande zonnebank, wat extra handig is voor bijvoorbeeld ouderen die moeite hebben bij het overeind komen vanuit een liggende positie. De zonnebank bevindt zich de kleedruimte van ons zwembad, zodat u uw zonnebanksessie desgewenst kunt combineren met een ontspannen zwembadbezoek. Gebruik maken van onze zonnebank is enkel mogelijk tijdens de openingsuren van onze Pool Bar & Lounge (servicebalie). Voor de tarieven klikt u hier. De minimale leeftijd voor gebruik van de zonnebank is 18 jaar.