Recreatief zwemmen functiebeperking

Ontspannen bewegen in het water!

Bent u herstellende van een operatie, heeft u langdurige lichamelijke klachten of heeft u een lichamelijke beperking? Dan is recreatief zwemmen met een functiebeperking wellicht iets voor u. De activiteit recreatief zwemmen met een functiebeperking is exclusief voor mannen en vrouwen met een functiebeperking. Tijdens de activiteit kunt u zelfstandig zwemmen, oefeningen uitvoeren of gewoon lekker genieten in ons verwarmde zwembad. Wanneer u begeleiding wenst, kunt u kiezen voor de les Aqua Fysio.

Wat kan ik verwachten?

Het water is rond de 31 graden, wat in combinatie met het drijfvermogen van het water er voor zorgt dat bewegen fijner aanvoelt. Omdat de bloedvaten bij deze temperatuur verwijden, raken de spieren beter doorbloed en worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Daarnaast levert het water extra weerstand op, waardoor het rendement van de oefeningen toeneemt. Tevens worden uw gewrichten ontlast door de opwaartse druk. De activiteit recreatief zwemmen met een functiebeperking is een combinatie van bewegen in het water op eigen gelegenheid en oefeningen uitvoeren, zelfstandig of in groepsverband.

Wanneer is de activiteit?

Elke dinsdag van 12:30 tot 13:30. Houdt u rekening met een beperkte beschikbaarheid van de omkleedruimte voor mindervaliden, mocht u hier gebruik van willen maken. De activiteit vindt geen doorgang op officiële feestdagen en in de kerst- en zomervakantie (basisscholen Midden-Nederland).

Wie mogen er deelnemen?

Met een abonnement onbeperkt, abonnement één keer in de week, combinatieabonnement of meerbadenkaart kunt u deelnemen aan deze activiteit. De activiteit recreatief zwemmen met een functiebeperking is exclusief voor mannen en vrouwen met een functiebeperking. U dient zelfstandig te water te kunnen gaan en te beschikken over voldoende zwemvaardigheid. Wij vragen niet naar een doktersverklaring.

Inschrijven abonnement

Kan ik een keer op proef komen?

U kunt zich telefonisch of via deze website opgeven voor een kennismaking. Proefzwemmen kost € 9,50 en wordt afgerekend bij onze servicebalie. U krijgt uitleg over onze activiteiten en over onze abonnementen. Vervolgens kunt u eenmalig gebruik maken van onze zwembadfaciliteiten. Wanneer u besluit een abonnement (m.u.v. een meerbadenkaart) bij ons af te sluiten, ontvangt u de kosten van het proefzwemmen volledig retour! De aanschaf van een ticket proefzwemmen is mogelijk bij onze servicebalie. Voor de openingstijden van onze servicebalie in de Sportsbar klikt u hier.

Proefles aanvragen

Try out pakket

U kunt ook kiezen voor ons Try out pakket (recreatief zwemmen, sauna, zonnebank en smoothie). De kosten hiervan bedragen € 15,50 en worden afgerekend bij onze servicebalie. U krijgt toegang tot het zwembad en u ontvangt: een muntje voor de zonnebank, een voucher welke in te ruilen is voor een smoothie in de Sportsbar en een voucher welke in te ruilen is voor € 9,50 korting op het inschrijfgeld van uw abonnement (m.u.v. een meerbadenkaart).

Try out pakket aanvragen